Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργήστε καινούριο

Ρυθμίσεις

Οδηγός ανασυγκρότησης δίσκου

Μερικοί άνθρωποι αγοράζουν έναν νέο υπολογιστή ή επανεγκαθιστούν το λειτουργικό σύστημα αμέσως όταν σκέφτονται ότι ο υπολογιστής τους είναι αργός. Σήμερα, θα διερευνήσουμς ένα εργαλείο το οποίο μπορεί να αυξήσει τη συνολική απόδοση του υπολογιστή


Τι είνα η ανασυγκρότηση;

Η ανασυγκρότηση είναι μια διαδικασία που έχει σχεδιαστεί για να αυξάνει την ταχύτητα πρόσβασης με την αναδιάταξη των αρχείων που είναι αποθηκευμένα σε ένα δίσκο για να καταλαμβάνουν συνεχόμενες τοποθεσίες αποθήκευσης. Ο κατακερματισμός δεδομένων εμφανίζεται κατά την αποθήκευση, την αλλαγή ή τη διαγραφή αρχείων. Αποθηκεύει τα αλλαγμένα αρχεία σε διαφορετική θέση από τα αρχικά. Αυτό οδηγεί σε κατακερματισμό των δεδομένων στο δίσκο με συνέπεια την ανάγκη αναζήτησης σε διάφορες τοποθεσίες.Αυτό επιβραδύνει τη συσκευή. Η ανασυγκρότση συνδέει τα κατακερματισμένα δεδομένα σε ένα σύμπλεγμα που μπορεί να βρεθεί γρηγορότερα και ευκολότερα


Windows XP vs. Windows 7

Τα Windows 7 παρουσίασαν μια επιλογή για τον προγραμματισμότην ανασυγκρότησης. Δηλαδή ένα αυτοματοποιημένο σύνολο ανασυγκρότησης που ξεκινάει σε δεδομένη ώρα και συχνότητα, το οποίο μπορει να προγραμματιστεί από το χρήστη. Τα Windows XP δυστυχώς δεν προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα και συνεπώς ο χρήστης πρέπει να έχει κατά νου την ανάγκη για ανασυγκρότηση και να το εκτελέσει τουλάχιστον μια φορά κάθε τρεις μήνες


Πως να εκτελέσετε την ανασυγκρότηση; 

Στα Windows XP, ανοίξτε την Ανασυγκρότηση Δίσκων κάνοντας κλικ στο κουμπί ΈναρξηΕκτέλεση και Πληκτρολόγηση ανασυγκρότησης δίσκων. Στα Windows 7 μπορείτε να πληκτρολογήσετε αυτό απευθείας στο πλαίσιο αναζήτησης και στη συνέχεια, στη λίστα αποτελεσμάτων, κάντε κλικ στην επιλογή Ανασυγκρότηση δίσκων. Όταν εκτελείται το εργαλείο, επιλέξτε το δίσκο που θέλετε να αναλύσετε (ανακαλύψτε εάν ο δίσκος χρειάζεται ανασυγκρότηση) και κάντε κλικ στην επιλογή Ανάλυση δίσκου. Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει αρκετά λεπτά. Εάν το εργαλείο ανάλυσης συστήνει την ανασυγκρότηση του τόπου, κάντε κλικ στην επιλογή Ανασυγκρότηση για να ξεκινήσει η λειτουργία. Η ανασυγκρότηση του δίσκου ενδέχεται να διαρκέσει από μερικά λεπτά μέχρι και μερικές ώρες για να ολοκληρωθεί, ανάλογα με το μέγεθος και τον βαθμό κατακερματισμού του σκληρού σας δίσκου. Μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ανασυγκρότησης.  

 

 

 

 


  

 

 

Πως να προγραμματίσετε τακτικά την ανασυγκρότηση δίσκων;

Στα Windows 7, η Ανασυγκρότηση Δίσκων εκτελείται σε τακτά χρονικά διαστήματα όταν ο υπολογιστής είναι ενεργοποιημένος, οπότε δεν χρειάζεται να θυμάστε να το εκτελέσετε. Είναι προγραμματισμένη να εκτελείται μία φορά την εβδομάδα σε μια ώρα το πρωί. Ωστόσο, μπορείτε να αλλάξετε πόσο συχνά εκτελείται η ανασυγκρότηση δίσων και σε ποια ώρα της ημέρας. 

Ανοίξτε την Ανασυγκρότηση Δίσκων κάνοντας κλικ στο κουμπι Έναρξη. Στο πλαίσιο αναζήτησης, πληκτρολογήστε Ανασυγκρότηση Δίσκων (Disk Defragmenter) και, στη συνέχεια, στη λίστα αποτελεσμάτων, κάντε κλικ στην επιλογή Ανασυγκρότηση Δίσκων(Disk Defragmenter). Απαιτείται άδεια διαχειριστή - εάν σας ζητηθεί κωδικός πρόσβασης διαχειριστή ή επιβεβαίωση, πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης ή επιβεβαιώστε. 

Κάντε κλικ στο κουμπί Ρύθμιση παραθύρου και στη συνέχεια κάντε ένα από τα εξής:

  • Για να αλλάξετε τη συχνότητα εμφάνισης της Ανασυγκρότησης Δίσκων, κάντε κλικ στο μενού δίπλα στην επιλογή Συχνότητα και μετά κάντε κλικ στην επιλογή Ημερήσια, Εβδομαδιαία ή Μηνιαία. 
  • Αν ορίσετε τη συχνότητα σε Εβδομαδιαία ή Μηνιαία, κάντε κλικ στο μενού δίπλα στην Ημέρα για να επιλέξετε την ημέρα της εβδομάδας ή του μήνα που θέλετε να εκτελείται η Ανασυγκρότηση Δίσκων. 
  • Για να αλλάξετε την ώρα της ημέρας κατά την εκτέλεση της Ανασυγκρότησης Δίσκων, κάντε κλικ στο μενού δίπλα στην επιλογή Χρόνος και, στη συνέχεια, επιλέξτε μια ώρα. 
  • Για να αλλάξετε τους τόμους που έχουν προγραμματιστεί για ανασυγκρότηση, κάντε κλικ στην επιλογή Επιλογή δίσκων και, στη συνέχεια, ακολουθήστε τις οδηγίες. 
  • Κάντε κλικ στο κουμπί OK.

 


Προηγμένα εργαλεία ανασυγκρότησης 

Υπάρχουν πολλά εργαλεία που προσφέρουν προηγμένες λειτουργίες ανασυγκρότησης. Ένα από αυτά είναι το δημοφιλές  Defragger,  προσφέροντας περισσότερες λειτουργίες σε σύγκριση με την Ανασυγκρότηση Δίσκων. Στο Defragger, μπορείτε να βρείτε λειτουργίες όπως ανάλυση και ανασυγκρότηση μεμονωμένων αρχείων ή φακέλων και προσφέρει επίσης μια φορητή έκδοση.  

Για περισσότερες συμβουλές σχετικά με την αύξηση της απόδοσης του υπολογιστή, ανατρέξτε άρθρο Επιτάχυνση του λειτουργικού σας συστήματος

Το στοιχείο σας προστέθηκε στο καλάθι

Δωρεάν Παράδοση & επιστροφή χρημάτων σε 30 μέρες