Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργήστε καινούριο

Ρυθμίσεις

Επιταχύνετε το λειτουργικό σας σύστημα

Αφού χρησιμοποιηθεί ένας υπολογιστής για κάποιο χρονικό διάστημα, το λειτουργικό σύστημα μπορεί να μειωθεί αισθητά σε σχέση με το χρόνο που εγκαταστάθηκε για πρώτη φορά. Η φόρτωση είναι συνήθως όπου θα διαπιστώσετε ότι κάτι δεν είναι εντάξει. Αυτό μπορεί να εξαλειφθεί με λίγα χρήσιμα εργαλεία. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για την επιτάχυνση του υπολογιστή σας ξανά.


Αχρησιμοποίητες εφαρμογές ; Τέλος!

Προσθέστε όλο και περισσότερες εφαρμογές στο λειτουργικό σύστημα με την πάροδο του χρόνου και ίσως να μην χρησιμοποιήσετε πια κάποια από αυτά. Ή, ίσως, δεν ξέρετε καν τι εφαρμογές έχετε πιο εκεί. Το ποσό των περιττών εφαρμογών ενδέχεται να επιβραδύνει τον υπολογιστή, έτσι το πρώτο βήμα προς ένα ταχύτερο σύστημα είναι να απεγκαταστήσετε τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται. Το εργαλείο για την απεγκατάσταση των εφαρμογών βρίσκεται στον Πίνακα ελέγχου, στην ενότητα Προσθήκη ή κατάργηση προγραμμάτων ή στην ενότητα Προγράμματα-Κατάργηση εγκατάστασης προγράμματος

 

 


Ανασυγκρότηση Δίσκου

Η ανασυγκρότηση του δίσκου μπορεί να βελτιώσει γρήγορα την αναζήτηση αρχείων σε σκληρό δίσκο, ενώνοντας μεμονωμένα θραύσματα ενός αρχείου σε συνεκτικές ομάδες. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ανασυγκρότηση δίσκων, τους οδηγούς για τα Windows XP και τα Windows 7 και πληροφορίες σχετικά με την αυτόματη ανασυγκρότηση μπορούν να βρεθούν εδώ.


Περιορισμός του αριθμού των προγραμμάτων εκκίνησης

Πολλες εφαρμογές θα εκτελούνται από προεπιλογή κατά την εκκίνηση και αυτό απλά επιβραδύνει άσκοπα τον υπολογιστή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνιστάται ο περιορισμός του αριθμού των προγραμμάτων εκκίνησης στο ελάχιστο. Στα Windows XP, μπορείετε να το κάνετε κάνοντας κλικ στο κουμπί Έναρξη, στη συνέχεια Εκτέλεση και πληκτρολογήστε "msconfig" απευθείας στο πεδίο αναζήτησης και να εκτελέσετε την εφαρμογή από εκεί. Μεταβείτε στην καρτέλα Εκκίνηση και εδώ επιλέγετε τα προγράμματα που θα εκτελούνται κατά την εκκίνηση του συστήματος


Προηγμένες ρυθμίσεις των Windows 7

Όλες οι προηγούμενες επιλογές επιτάχυνσης του συστήματος είναι χρησιμοποιήσιμες και στις δύο εκδόσεις των Windows. Τα Windows 7 προσφέρουν επίσης πρόσθετα εργαλεία για την επιτάχυνση του συστήματος σε βάρος των σχεδιαστικών και λειτουργικών πτυχών.

Περιορισμός χαρακτηριστικών

Μπορείτε να επιταχύνετε το σύστημά σας περιορίζοντας ορισμένες λειτουργίες που δεν χρησιμοποιείτε. Για να μεταβείτε στη λίστα χαρακτηριστικών, μεταβείτε στον Πίνακα Ελέγχου και επιλέξτε την καρτέλα Προγράμματα και λειτουργίες. Κάντε κλικ στην επιλογή Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση λειτουργιών των Windows στην αριστερή πλευρά του μενού. Θα εμφανιστεί ένα νέο παράθυρο όπου μπορείτε να επιλέξετε τις λειτουργίες που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε. Εάν υπάρχει ένα μαύρο τετράγωνο στο πλαίσιο ελέγχου, αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιούνται μόνο ορισμένα στοιχεία αυτού του χαρακτηριστικού. Για να δείτε όλα τα στοιχεία μιας συγκεκριμένης λειτουργίας, κάντε κλικ στο κουμπί "+' στα αριστερά κάθε χαρακτηριστικόυ. 


Σχεδιασμός και περιορισμός εμφάνισης 

Μπορείτε επίσης να περιορίσετε τις λειτουργίες σχεδιασμού και εμφάνισης των Windows, οι οποίες επιβραδύνουν το σύστημα. Το θέμα Aero, με διαφανή σχεδίαση γυαλιού και ζωντανές προεπισκοπήσεις παραθύρων, επιβραδύνει αρκετά το σύστημα. Για να αλλάξετε τα θέματα απλά ανοίξτε την Εξατομίκευση κάνοντας κλικ στο κουμπί Έναρξη, έπειτα κάντε κλικ στον Πίνακα Ελέγχου και, στη συνέχεια, Εξατομίκευση. Εδώ, κάτω από τα βασικά θέματα και τα θέματα υψηλής αντίθεσης, κάντε κλικ στο Windows 7 Basic ή σε ένα από τα θέματα υψηλής αντίθεσης. Εάν θέλετε να περιορίσετε ή να απενεργοποιήσετε μόνο ορισμένες λειτουργίες του θέματος Aero, αναζητήστε το μενού "Προσαρμογή εμφάνισης και απόδοσης των Windows". Εδώ, επιλέξτε την επιλογή Προσαρμογή και, στη συνέχεια, επιλέξτε τις λειτουργίες που θέλετε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε.  

 

Το στοιχείο σας προστέθηκε στο καλάθι

Δωρεάν Παράδοση & επιστροφή χρημάτων σε 30 μέρες